Op zaterdag 14 en zondag 15 december nodigen kunstenaar Berend Strik en tentoonstellingsmaker Juha van ‘t Zelfde kunstenaars, architecten, ontwerpers en andere makers uit om met elkaar en het aanwezige publiek het belang van de studio te ontrafelen.

Onder de naam Meeting People is Easy doen zij gezamelijk onderzoek naar de praktijk van kunstenaars en de positie van de studio voor het maken van werk. Enerzijds vanuit de nieuwsgierigheid naar en het enthousiasme over het proces waarmee kunstenaars van verschillende generaties en vanuit verschillende disciplines te werk gaan. Anderzijds vanuit een kritische houding ten opzichte van de dictatuur van het product, en de overtuiging dat meer waardering voor kunst en betrokkenheid bij culturele creativiteit kan ontstaan uit meer inzicht in het ontstaan ervan.

In Het Nieuwe Instituut houden Strik en Van ‘t Zelfde open huis, op zaterdag en zondag van 12 tot 5 uur. Zij zullen ieder uur een nieuwe gast uitnodigen die haar of zijn studio zal presenteren. Onder de genodigden zijn onder andere kunstenaar-architect Lyndsey Housden, kunstenaar Nishiko, ontwerpers Femke Herregraven en Nina Støttrup Larsen en curator Michiel van Iersel. Geïnteresseerden worden aangemoedigd deel te nemen aan het gesprek en hun studio ‘mee te brengen’.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de tentoonstelling Meeting People is Easy, een studiotentoonstelling van Berend Strik en Juha van ‘t Zelfde, speciaal samengesteld voor de heropening van Het Nieuwe Instituut die nog tot en met 12 januari 2014 te zien is in zaal 3. Het project zal in 2014 verder reizen naar Third Streaming in New York en Galerie Fons Welters in Amsterdam.

datum
14/12/2013
tot
15/12/2013
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Rotterdam